• یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۲
  • الاحد ٢٣ ذی قعده ١٤٤٤
  • Sunday, June 11, 2023
صفحه اصلی
سلامت و محیط زیست
ایمنی و حوادث
مدیریت بحران
علمی
بین الملل
rss
کد مطلب :   155421 تاریخ انتشار: 
سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲
- 22:47 تاریخ آخرین ویرایش :
  1402/02/12
 
 
سالانه ۲/۳ میلیون مرگ ناشی از حوادث و مشکلات شغلی در جهان داریم/ 5۴ درصد از نیروی کار کشور تحت پوشش معانیات شغلی قرار دارند
جعفری تاکید کرد: سازمان جهانی کار سالانه ۲/۳ میلیون مرگ را ناشی از حوادث و مشکلات شغلی اعلام کرده است. این آمار البته تعداد حوادث کار و از کار افتادگی و نقص عضو را نشان نمی‌دهد.
سالانه ۲/۳ میلیون مرگ ناشی از حوادث و مشکلات شغلی در جهان داریم/ 5۴ درصد از نیروی کار کشور تحت پوشش معانیات شغلی قرار دارند

وبینار «محیط کار ایمنی و بهداشتی حق اساسی و بنیادی نیروی کار» به مناسبت روز بزرگداشت بهداشت حرفه‌ای صبح امروز در بستر اینترنت با حضور کارشناسان این حوزه و نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی برگزار شد. 

در ادامه این نشست جعفر جندقی (رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت) به تبیین وضعیت فعلی ایمنی و سلامت در محیط کار پرداخت و اظهار کرد: بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار حق اساسی نیروی کار است و نباید آن را فراموش کرد. 

وی افزود: بسیاری از ما بخش زیادی از وقت خود را در محیط کار می‌گذرانیم و بخش زیادی از بیماری‌ها و مشکلات ما ناشی از شرایط شغلی است. 

جعفری تاکید کرد: سازمان جهانی کار سالانه ۲/۳ میلیون مرگ را ناشی از حوادث و مشکلات شغلی اعلام کرده است. این آمار البته تعداد حوادث کار و از کار افتادگی و نقص عضو را نشان نمی‌دهد. 

این کارشناس بهداشت حرفه‌ای با اشاره به صرفه‌جویی گسترده در هزینه‌های بیمه‌ای و درمانی و حفظ نیروی کار ماهر در نتیجه رعایت اصول بهداشت حرفه‌ای و گسترش ایمنی کار، به نتایج مثبت اقتصادی و بهره‌ورانه توسعه بهداشت کار، گفت: کنترل ریسک محیط کار و گسترش طب کار در حوزه معاینات قبل و بعد از استخدام نقش بسیار مهمی در بهبود شرایط کشور در این حوزه نقش ویژه‌ای دارد. 

وی اضافه کرد: ما ظرفیت زیادی در بهداشت حرفه‌ای در کشور داریم که دستورالعمل‌ها و قوانین خوب در این حوزه یکی از آن‌ها است. اکنون 5۴ درصد از نیروی کار کشور به‌طور مستمر تحت پوشش معانیات شغلی قرار دارند. 

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: نظارت و بازرسی مستمر و تجهیز بازرسان و مشارکت متخصصین وزارت بهداشت در این حوزه و تدوین راهنماهای امنیت شغلی به صورت کتبی نقش مهمی در گسترش بهداشت حرفه‌ای و ترویج فرهنگ ایمنی کار دارد. تشکیل پرونده بهداشتی برای نیروی کار و برآورد ریسک شغلی از اقداماتی است که در دستور کار وزارت بهداشت در گسترش وزارت بهداشت است. 

جعفری با تاکید بر اینکه ۱۱۴9۲ کارگاه کشور اکنون دارای کمیته بهداشت حرفه‌ای است، افزود: ارتقای سطح رسیدگی به تخلفات بهداشتی کارفرمایان و نظارت بر بخش خصوصی می‌تواند در بهبود نظارت‌های موجود تاثیر مثبت داشته باشد. 

وی در پایان گفت: رسیدگی به وضعیت بهداشت کار قالیبافان، پرسکاران و تراشکاران، کارگران ساختمانی و کارگران پسماند شهری را به دلیل ریسک زیاد در اولویت بازرسی و نظارت هوشمند وزارت بهداشت و کنترل بهداشت حرفه‌ای هستند. گروه‌های خاص مثل زنان و مشاغل غیر رسمی نیز از جمله اقشاری هستند که در آینده باید بیش از اکنون به ریسک‌های شغلی آنان در حوزه بهداشت حرفه‌ای توجه کرد.

منبع : ایلنا
نویسنده : حسن گرجی
کلید واژه
 
ارسال نظر
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ما، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.

2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.

3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.

نام:
ایمیل:
نظر:
 
captcha
کد امنیتی:
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به پایگاه خبری تحلیلی HSE می باشد .
Hosted By gitisun